Publisert på

7 gode grunner til å spise grøt!

Grøt – trendy og veldig godt!

Grøt kan lages og serveres på mange ulike måter, ja grøt kan kjøpes i ulike pakningsstørrelser, fra et beger ferdig grøt til en stor pose. Grøt er et sunt, mettende og godt alternativ til frokost, middag og kvelds, eller som et mellommåltid.

Grøt er trendy og finnes i mange ulike varianter, fra risgrøt til kjøleskapsgrøt, havregrøt og til det siste innen grøtverden, nemlig bakt grøt! Mange spiser grøt til frokost hver dag, og det er ikke uten grunn at de som gjør dette er noen av de største idrettsstjernene vi har her i landet. Men hvorfor er grøt så bra?

Det er sunn og næringsrikt. Grøt inneholder næringsstoffer som varierer fra kornart til kornart, men generelt kan man si at grøt er en god kilde til vitaminer, mineraler, antioksidanter og langsomme karbohydrater.

Det smaker godt! Grøt kan varieres i det uendelige, enten du velger den tradisjonelle havregrøten eller en porsjon kjøleskapsgrøt med eple og tranebær. Noe for enhver smak med andre ord.

Et rimelig alternativ. Grøt er rimelig og næringsrik mat, som metter lenge.

Godt for fordøyelsen. Kostfiber bidrar til at magen og fordøyelsen fungerer godt. Helsedirektoratet anbefaler at man spiser 25–35 gram fiber daglig.

Enkelt. Noen grøter krever kun at du rører dem sammen, så lager de seg selv over natten. Du kan velge og vrake blant ulike typer grøter, og de fleste variantene er veldig enkle å få til.

Reduserer kolesterolet. Grøt laget med havre eller bygg inneholder betaglukaner som bidrar til å senke kolesterolet i blodet.

Gir et stabilt blodsukker. Fiberrike grøter gir deg lengre metthetsfølelse, noe som bidrar til at du spiser mindre og at blodsukkeret holder seg jevnt.

Alle disse fordeler får du med grøt fra Naturbit.no. Finnes nå i porsjonsbeger i ulike smaksvarianter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *